Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VNS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-Program



VDSS na You Tube

Lokacije

-Statut



Fotogalerije

Adrese:

O nama





-Bor

-Kako smo i zašto nastali





-Zaječar

-Izbori 2012





-Boljevac

Dokumenta





-Kladovo

-Statut





-Svilajnac

-Program





-Žagubica

-Finansijski izveštaji





-Petrovac na Mlavi






-Negotin






-Kučevo






-Majdanpek






-Čuprija






-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Finansijski izveštaj za 2018 god.

Druga sednica Predsedništva Vlaške narodne stranke u Kučevu 22.12.2019

 

Dana 22. decembra u Kučevu, održana je druga sednica Predsedništva Vlaške narodne stranke. Sednica je održana u Kučevu u zgradi komiteta sa početkom u 15h.


 

 II sednica Predsedništva VNS

 

 Na sednici se razmatrao sledeći dnevni red:

 1.Usvajanje zapisnika sa prve sednice predsedništva.

 2.Izveštaj predsednika o radu između dve sednice predsedništva.

 3.Priprema organa stranke za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore.

 4. Imenovanje poverenika za opštinu Požarevac i Malo Crniće.

 5.Razno.


Zapisnik sa prve sednice Predsedništva VNS usvojen je jednoglasno. Po drugoj tačci dnevnog reda predsednik stranke dr Predrag Balašević je upoznao rukovodstvo stranke o aktivnostima stranke izmedju dve sednice predsedništva. Glavna tema su bili razgovori koje je dr Balašević vodio  sa potencijalnim koalicionim partnerima za izlazak na predstojeće parlamentarne izore. Članovi predsedništva su jednoglasno prihvatili  predlog predsednika VNS da Vlaška narodna stranka, koja je deo Tolerancije Srbije, nastavi razgovore o definisanju i postizanju konačnog dogovora sa strankama građanske orijentacije sa kojima  će izaći na parlamentarne izbore.


Takodje je analizirana trenutna situacija po opštinskim odborima u vezi pripremama za izlazak na lokalne izbore. Opštinskim odborima je dozvoljeno da na osnovu svojih mogućnosti i saradnje sa drugim političkim strankama u lokalu mogu da samostalno donesu odluku da li će samostalno ili u koaliciju sa drugim političkim strankama izaći na lokalne izbore. Obzirom na to da su glavne oblasti političkog delovanja VNS ljudska i manjinska prava,  nisu postavljenja ograničenja u pogledu saradnje sa bilo kojom političkom partijom. Zaključak povodom ove tačke dnevnog reda je da se intenziviraju aktivnosti lokalnih organa stranke radi što bolje pripreme za lokalne izbore koji se očekuju na proleće 2020 godine.


Takođe na sednici predsedništva postavljen je poverenik Vlaške narodne stranke za opštinu Požarevac i Malo Crniće Predrag Djordjević iz Požarevca. On je dobio ovlašćenje da organizuje organe stranke na područuju ove dve opštine i da ih pripremi za prestojeće lokalne i parlamentarne izbore.


Nakon sednice predsedništva organizovan je sastanak sa lokalnim odborom stranke u Kučevu na kome se razgovaralo o učestvovanju opštinskog odbora VNS na izborima.


Bor 23.12.2019

Info VNS