Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats

©  2011 Vlaška Narodna Stranka sva prava zadržana. Bobijeva 46, 19210 Bor, tel +381 30 249 56 96, e-mail: vns.pnr@gmail.com


Početna

Učlani se u VDSS

Saopštenja za javnost

Multimedija

Kontakt

-ProgramVDSS na You Tube

Lokacije

-StatutFotogalerije

Adrese:

O nama

-Bor

-Kako smo i zašto nastali

-Zaječar

-Izbori 2012

-Boljevac

Dokumenta

-Kladovo

-Statut

-Svilajnac

-Program

-Žagubica

-Finansijski izveštaji

-Petrovac na Mlavi


-Negotin


-Kučevo


-Majdanpek


-Čuprija


-Požarevac

VDSS na Yuo Tube, pogledajte video snimke aktivnosti Vlaške demokratske stranke. Log in Finansijski izveštaj za 2015 god.

Deveta sednica predsedništva VNS


Na sednici predsedništva Vlaške Narodne Stranke u Negotinu dana 29.01.2017 godine razmatrana je podrška kandidatu za predsednika republike na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Nakon usvajanja tačaka dnevnog reda, vođena je debata o predstojećim predsedničkim izborima. Doneta je odluka da se podrži opozicioni kandidat Vuk Jeremić. Razlozi podrške opoziciji su pre svega loše sveukupno stanje u društvu prouzrokovano katastrofalnom politikom aktuelne vlasti.Aktuelna vlast, po proceni većine članova predsedništva VNS, pokazuje nekompetentnost i nesposobnost, ali i promišljeno uništavanje srpskog društva radi zaštite ličnih interesa pojedinaca a na štetu državnih interesa Srbije i srpskih građana. Loša situacija u društvu nepovoljno utiče i na položaj vlaške zajednice. Vlast pod kontrolom SNS-a, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića ništa nije uradila na poboljšanju položaja manjinskih zajednica. Zbog toga trpe, osim manjinskih zajednica i zemlja u celini. Stoga se Srbija u svetu neprekidno nalazi pod kritikama u oblastima ljudskih prava, vladavini prava, sprečavanja diskriminacije, i  slobode medija. Osim toga, u pogledu vlaške zajednice, aktuelni predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, svojim izjavama i postupcima naneo je štetu vlaškoj manjini i podržavao procese koji su u suprotnosti sa interesima kako vlaške zajednice tako i Srbije vezano za oblast za manjinskih prava.

Vlaška zajednica deli zajedničke interese svih građana Srbije u potrebi stvaranja jednog demokratskog i uređenog društva, za šta aktuelna vlast nije sposobna, niti ima namere. Zato je predsedništvo VNS-a odlučilo da podrži kandidata opozicije Vuka Jeremića kao osobu od moralnog integriteta, sa dovoljnim profesionalnim i političkim iskustvom potrebnim za određivanje smernica u rešavanju komplikovanih problema srpskog društva a samim tim i vlaške zajednice.

Ovom prilikom doneta je i odluka da VNS učestvuje na lokalnim izborima u Zaječaru. U sklopu priprema za ove izbore, rukovodstvo VNS je analiziralo potrebne korake u cilju priprema za predizbornu kampanju i izborni proces. Takođe su inicirani razgovori sa političkim činiocima u opštini Zaječar radi pregovora o eventualnoj političkoj saradnji i koalicijama.


Predsedništvo Vlaške Narodne Stranke, Negotin 29.01.2017